Az Apple Music egy zenei és video streaming szolgáltatás, amelyet az Apple Inc. fejlesztett. A felhasználók igény szerint válasszanak zenét az eszközükre való streameléshez, vagy meghallgathatják a meglévő lejátszási listákat. A szolgáltatás magában foglalja az Apple Music 1, az Apple Music Hits és az Apple Music Country internetes rádiókat is, amelyek a nap 24 órájában több mint 200 országba sugároznak élőben. A szolgáltatást 2015. június 8-án jelentették be, és 2015. június 30-án indították el. Az új előfizetők féléves ingyenes próbaidőszakot kapnak, mielőtt a szolgáltatáshoz havi előfizetés szükséges.

Az eredetileg szigorúan zenei szolgáltatásként az Apple Music 2016-ban kezdett videóvá bővülni. Jimmy Iovine ügyvezető kijelentette, hogy a szolgáltatás célja “kulturális platform” lesz, és az Apple állítólag azt akarja, hogy a szolgáltatás “egyablakos ügyintézés” legyen. pop kultúra”. A társaság aktívan jelentős összegeket fektet be a videotartalmak gyártásába és vásárlásába, mind a zenei videók és a koncertfelvételeket támogató zenei kiadások, mind a websorozatok és játékfilmek terén.

Az Apple Music eredeti iOS-verziója vegyes kritikákat kapott, és a kritikákat egy “nem intuitívnak” ítélt felhasználói felület felé irányították. Dicsérték azonban a lejátszási listák kezeléséért, a streamelhető dalok hatalmas könyvtáráért és az Apple más eszközeivel és szolgáltatásaival való integrációja miatt. Az iOS 10-ben az alkalmazás jelentős átalakítást kapott, amely pozitív kritikákat kapott egy frissített felületről, kevesebb rendetlenséggel, jobb navigációval és nagyobb hangsúlyt fektetve a felhasználói könyvtárakra. Az Apple Music elindítása után gyorsan népszerűségre tett szert, mindössze hat hónap alatt túllépte a 10 millió előfizető mérföldkövét. A szolgáltatásnak 60 millió előfizetője van szerte a világon 2019 júniusáig.